Authentic asian street food!
Käytyäni vuonna 1991 ensimmäisen kerran Thaimaassa, ihastuin paikalliseen katuruokaan sanalla sanoen tulisesti. Lähes jokaisessa kadun kulmassa valmistettiin toinen toistaan herkullisempia ruokia, joiden yhteinen piirre oli runsas yrttien ja mausteiden käyttö. Muistan elävästi kuinka kotiin palatessani yritin epätoivoisesti päästä samaan fiilikseen ja makumaailmaan valmistaessani kotikeittiössäni paistettu riisiä ja kanaa, joka Thaimaassa tunnetaan nimellä kau paat kai. Ruoka ei tietenkään maistunut läheskään samanlaiselta, koska minulla ei ollut pienintäkään hajua siitä, mistä elementeistä ne maut irroitettiin. Suomesta ei myöskään siihen aikaan juurikaan löytynyt niitä raaka-aineita joista thaimaalaiset maut irtoavat.

Nyt 27-vuoden ja 25 Thaimaan matkan jälkeen moni asia on muuttunut. Henkilökohtaisesti olen valmistunut kokiksi, toiminut kesäravintoloissa keittiöpäällikkönä, käynyt kokkikursseja Thaimaassa, ja päässyt vierailemaan muusikkotaustastani johtuen yli 40 maassa ympäri maailman. Tällä hetkellä pyöritän catering-palvelujen vastapainona myös henkilöstöravintolaa.

Matkan varrella muistan usein miettineeni, miksi autenttisen thaimaalaisen katuruoan saaminen muualla kuin Thaimaassa on niin harvinaista? Thaimaalaisia ravintoloita on löytynyt lähes joka maasta, mutta vain harvoin niissä on päästy lähellekään sitä miltä ruoka maistuu, kun sen nauttii thaimaalaisessa katukeittiössä ja Thaimaassa. Yksi havaitsemani ongelma on, että niissä yritetään useasti tarjoilla länsimaalaista ihmistä miellyttävää, ei niin mausteista ruokaa ja käytetäänpä joissain jopa täysin asiaan kuulumattomia raaka-aineita.

Thaimaalaisen ruoan maustaminen ei kuitenkaan perustu pelkästään ruoan väkevyyteen, vaan oikeaan määrään oikeita mausteita ja yrttejä, sekä eri raaka-aineiden valmistustekniikoihin. Väkevyyttä taas voidaan säätää oikealla, annokseen sopivalla chilillä ja sen määrällä.

Siinä on lyhyesti JP´S catering servicen syntyhistoria. JP´S catering on turkulainen perheyritys, jossa mukana on liha-alalla oppinsa saanut poikani ja rakas vaimoni Sari, joka hoitaa yrityksemme esteettisen puolen, auttaa keittiössä ja on tärkeä osa sitä tarinaa, jonka ansiosta pääsemme tarjoamaan teille autenttisia aasialaisia makuja. Keskitymme siis pääasiassa thaimaalaiseen ja aasialaiseen ruokaan catering-palvelussamme. Tarjoamme toki myös muita catering-palveluita ja ruokia sinun tarpeesi mukaan. Tutustu menuumme ja ota rohkeasti yhteyttä, niin räätälöimme sinulle sopivan paketin, sinulle tärkeisiin tilaisuuksiin!  

Kiitos mielenkiinnostasi!  

J-P Heino